Joves Emprenedors de Secundària


Joves Emprenedors de Secundària és un nou programa que proposa una metodologia a través de la qual els alumnes són els protagonistes i el centre del propi aprenentatge, en el qual el paper dels professors en aquest procés és de suport, assessorament, suport, motivació i proposta de reptes.

El programa JES planteja la creació d’una empresa de forma jurídica cooperativa per a cada grup classe participant. Cada cooperativa desenvoluparà una idea de negoci i disposarà de l’assessorament d’un consultor extern al centre especialista en emprenedoria. La proposta de model de negoci ha d’ajudar a la millora d’un dels tres reptes següents:

  • Projectes de sensibilització envers el canvi climàtic o de consum sostenible.
  • Projectes socials de posada en marxa d’una empresa que cerqui un canvi de la societat (de l’entorn del seu centre), ajudant i col·laborant tots junts.
  • Projectes TIC que cerquin solucions tecnològiques a problemes detectats a l’entorn més proper o de la societat.

Cada empresa cooperativa ha de crear el seu blog, on publicarà la informació sobre les passes realitzades durant el procés de creació i desenvolupament de la idea de negoci. Al mes de maig els projectes es podran presentar al concurs de Premis iemprènjove.


Dirigit a

Alumnat de 3r i 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).


Recursos

Curs d’inici de capacitació per al professorat.

Suport d’un consultor especialista en emprenedoria que impartirà tallers dins l’aula per ajudar al desenvolupament del programa.

A més, www.iempren.es, la plataforma de referència d’emprenedoria a les Illes Balears, on estarà allotjat l’apartat iemprènjove, amb tota la informació i les notícies sobre els programes i els projectes creats pels alumnes.


Calendari

El Programa JES es desenvoluparà durant un curs escolar, d’octubre a abril.